دسته‌بندی مقالات

مقایسه روش های مختلف صافکاری خودرو: تفاوت ها، مزایا و معایب

مقایسه روش های مختلف صافکاری خودرو: تفاوت ها، مزایا و معایب

یک ماشین جدید همیشه عالی به نظر می‌رسد، اما بعد از مدتی حین کار خراش، تراش فرورفتگی می‌شوند. علاوه بر این، اگر خودرو برای مدت طولانی در معرض نور خورشید باز باشد، محیط خارجی نیز بر ظاهر تاثیر منفی می‌گذارد. حتی با تکاندن گرد و غبار و برف از روی بدنه با برس، ریز خراش‌هایی را ایجاد می‌کند که از فاصله نزدیک قابل مشاهده هستند. صافکاری می‌تواند به بازگرداندن درخشندگی و محافظت از رنگ کمک کند. در ادامه در مورد انواع و تکنولوژی صافکاری بدنه خودرو صحبت خواهیم کرد.

صافکاری خودرو چیست؟

صافکاری خودرو چیست؟

هدف از هر صافکاری خودرو ایجاد یک سطح ناهموار با خراش ها صاف و براق است. اگر بدنه خودرو ظاهر سابق خود را از دست داده است یا مالک فقط می‌خواهد ظاهر زیباتری به آن بدهد، صافکاری می‌تواند این کارها را برای مالک انجام دهد. انواع مختلفی از صافکاری خودرو وجود دارد که ممکن است همه آن‌ها نتیجه مطلوبی ارائه ندهند.

لازم به ذکر است که صافکاری به هیچ عنوان فرآیند سریعی نیست. اگر تکنسین شما قول داده است که تمام خراش‌ها و تراشه‌ها را در سه یا چهار ساعت از بین ببرد، به احتمال زیاد این دروغی بیش نیست. در این مدت، فقط می‌توانید به صورت کاملا سطحی آسیب را بپوشانید، اما به مرور زمان دوباره ظاهر می‌شوند.

انواع صافکاری خودرو

با توجه به بدنه خودرو و هدفی که شما از صافکاری داشته باشید، صافکاری خودرو می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

صافکاری pdr

نوعی صافکاری به نام صافکاری pdr وجود دارد که یکی از رایج‌ترین نوع آن است. معنای لغوی آن paintless dent repair به معنی ترمیم بدون رنگ است. این نوع صافکاری معمولا زمانی استفاده می‌شود که آسیب‌های بدنه عمیق نباشند و سطح خودرو نیاز به ترمیم خاصی نداشته باشد.

در این روش، از دستگاه pdr استفاده می‌شود و با استفاده از آن تمام خراش‌ها و آسیب‌های موجود در سطح خودرو را از بین می‌برند. همین امر موجب می‌شود که در زمان صرفه جویی شده و هزینه کمتری نیز برای صافکاری بپردازید؛ زیرا با استفاده از دستگاه pdr دیگر نیازی نیست خودرو خود را مجددا رنگ ‌کاری یا بتونه کاری کنید.

علاوه بر ترمیم خراش‌ها، این روش می‌تواند پریدگی رنگ ماشین در اثر عوامل محیطی، مانند بارش تگرگ یا برخورد سنگریزه و گل کنار جاده‌ها را از بین ببرد و بهبود ببخشد. با این روش و استفاده از بهترین تکنیک صافکاری pdr می‌توان از افت قیمت خودرو نیز جلوگیری کرد.

فیلر بدن

برای مشکلات شدیدتر بدنه خودرو، پر کردن یا فیلر بدنه خودرو معمولا بهترین گزینه برای تعمیر آن است. صافکار خودرو شما ماده‌ای را به بخش‌ها فرو رفته ماشین شما اضافه می‌کند و موجب پر شدن آن قسمت می‌شود. این نوع صافکاری خودرو زمانی که فرورفتگی بزرگ باشد بهترین گزینه است.

ماده فیلر آنقدر توسط تکنسین صاف می‌شود که دیگر هیچ سطح ناهمواری را باقی نگذارد. بعد از خشک شدن فیلر بدنه رنگ می‌شود. اگر از تکنسین‌ها و مراکز صافکاری معتبر استفاده کنید، پس از اتمام کار، بدنه ماشین شما مانند روز اولش به نظر نمی‌سد که فرورفتگی داشته است.

تعویض سپر

در طی یک تصادف رانندگی، سپرهای عقب و جلو اغلب بیشترین آسیب را می‌بینند. در صورتی که سپرها به طور کامل آسیب ببینند، باید تعویض شوند. در این شرایط با بردن ماشینتان به یک تعمیرگاه معتبر کمک می‌کند تا سپر مناسب خودرو را سفارش دهید و آن را با سپری که مناسب مدل و ساخت خودروی شما است، جایگزین کنید.

تراز و تعمیر قاب

تعمیر یا تراز کردن قاب خودرو برای اطمینان از اینکه ماشین شما هنگام رانندگی لرزش یا کشیدن به سمت راست یا چپ ندارد، ضروری است. این نوع تعمیر برای بهبود سلامت کلی خودرو شما بسیار لازم است. همچنین به جلوگیری از تصادف کمک نیز می‌کند؛ زیرا هنگامی که ماشین شما می‌لرزد یا به سمت راست یا چپ می‌کشد، خطر تصادف زیاد است.

نقاشی بدنه ماشین

متداول‌ترین نوع صافکاری، رنگ و نقاشی بدنه است. این نوع صافکاری خودرو علاوه بر زیباتر کردن ظاهر آن می‌تواند به محافظت از قسمت بیرونی خودرو کمک کند. علاوه بر این، رنگ کاری بدنه منجر به محافظت از بدن در برابر هوا نیز می‌شود.

 در حین تصادف، خودروی شما ممکن است آسیب مستقیم ببیند یا ممکن است پس از تصادف در قسمت بیرونی خراش عمیقی ایجاد کند. در چنین مواقعی داشتن یک لایه رنگ محافظ می‌تواند کمترین اسیب را به بدنه شما برساند. اکثر مردم این نوع صافکاری را صرفا برای زیباتر کردن ماشین خود انجام می‌دهد، اما این کار تا حد زیادی در محافظت از اتومبیل شما در برابر آسیب‌های بیشتر کمک می‌کند.

دیتیلینگ خودرو

دیتیلینگ خودرو نیز نوعی صافکاری است که شامل نظافت و تمیز کردن قسمت‌های مختلف خودرو از جمله قسمت‌های درونی و بیرونی آن می‌شود. دیتیلینگ باعث می‌شود یک ماشین مانند روز اولش به نظر برسد.

این فرآیند ممکن است با یک شست و شوی ساده شروع شود، اما بقیه کارها با استفاده از پارچه‌های میکروفیبر، ابزار و لوازم تمیز کردن تخصصی (میله‌های سفالی، چربی‌زدا، واکس و درزگیر) انجام می‌شود. لازم به ذکر ست که دیتیلینگ خودرو شامل صافکاری و تعمیر بدنه نمی‌شود، اما به نحوی آن را زیر مجموعه این فرآیند‌ها قرار می‌دهند.

توجه داشته باشید که دیتیلینگ با کارواش متفاوت است. در کارواش تنها سطح خودرو از ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها پاک می‌شود و مدت زمان آن نیز کوتاه است. این درحالی است که در دیتیلینگ از ابزار بسیار پیشرفته و حرفه‌ای برای تمیز کردن نقاط مختلف خودرو، از جمله تمام اجزای درونی مانند موتور، استفاده می‌شود.

چه زمانی از صافکاری خودرو استفاده کنیم

چه زمانی از صافکاری خودرو استفاده کنیم

اگر متوجه شدید که خراش‌های کوچک یا بی‌نظمی روی سطح ماشین شما وجود دارد، باید به دنبال صافکار باشید. با این حال، به خاطر داشته باشید که دستگاه‌هایی که در صافکاری خودرو استفاده می‌شوند همانند سمباده عمل می‌کنند. به همین دلیل، در طی این فرآیند یک لایه بالایی رنگ یا یک لایه موم از بین می‌رود.

علاوه بر این‌، محصولاتی که در این فرآیند استفاده می‌شود، فقط در صورتی کار می‌کنند که خراش روی سطح باشد. اگر سطح خودرو خراش‌های عمیق‌تری دارد که به لایه فلزی ماشین شما می‌رسد، این محصولات نمی‌توانند آن‌ها را از بین ببرند. بنابراین، فقط برای از بین رفتن آسیب‌هایی که روی لایه اول ایجاد شدند، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مراحل صافکاری خودرو

صافکاری از هر نوعی که باشد دارای مراحل زیر است:

آماده سازی سطح

این مرحله شامل؛ خشک کردن، تمیز کردن، شناسایی معیوب‌ترین نقاط و خط و خش، چربی زدایی سطح، چسباندن با نوار و استفاده از خاک رس صافکاری بر روی بدن تمیز. این کار باعث حذف هر گونه ناخالصی از روی سطح ماشین می‌شود. اگر خراش‌های عمیق‌ترین نیز وجود داشته باشد با این کار نمایان خواهد شد. چنین آسیب‌هایی را می‌توان با رنگ آمیزی یا لک گیری ترمیم کرد و سپس فرآیند صافکاری خودرو را شروع کرد.

ساییدن با خمیر ساینده

خراش‌های عمیق در این مرحله از بین می‌روند. ماده‌ای که در این مرحله استفاده می‌شود، خراش‌هایی که تا ۷ میکروه هستند را از بین می‌برد. تکنسین صافکار از دیسک‌های مخصوص صافکاری استفاده می‌کند. به این صورت که روی آن‌ها خمیرساینده را اعمال کرده و به سطح خودرو می‌مالد. این طولانی‌ترین و پر زحمت‌ترین فرآیندی است که به مهارت‌های خاصی نیاز دارد. در این مرحله، لازم است نه تنها خراش‌ها را از بین ببرد، بلکه رنگ را نیز خراب نکند.

ساییدن با خمیر ساینده ریز

این نوع خمیر درواقع، خمیر ساینده‌ای است که ذرات ریزتری دارد. این نوع خمیر آسیب‌ها و خراش‌های کوچک از بین می‌روند.

سنباده محافظ با خمیر غیر ساینده

ماده‌ای که در این مرحله استفاده می‌شود هیچ خراش یا آسیبی را برطرف نمی‌کند، بلکه به مقاومت و افزایش براقیت بدنه کمک خواهد کرد.

مقالات مرتبط
چک لیست خودرو قبل از سفر

چک لیست خودرو قبل از سفر

آیا تا به حال به اهمیت بازدید و بررسی وسیله نقلیه قبل از شروع سفر اندیشیده‌اید؟ آیا می‌دانید که چک کردن دقیق خودرو قبل از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *