دسته‌بندی مقالات

تفاوت پولیش نرم و سخت؛ انواع استفاده از آن

تفاوت پولیش نرم و پولیش سخت چیست

همانطور که می‌دانید پولیش یک محصول کاربردی برای از بین بردن خط و خش‌های موجود روی بدنه اتومبیل است که همه علاقه‌مندان خودرو در صندوق عقب همراه خود دارند تا در صورت ایجاد خراش‌هایی روی بدنه خودرو به سرعت به آن مراجعه کرده و با پارچه‌ای نرم این خط و خش‌ها را از بین ببرند؛ اما استفاده از پولیش‌ها محدود به کشیدن آن روی بدنه خودرو نیست و در این کار باید مهارت زیادی را بدست آورد. در این مطلب می‌خواهیم تفاوت پولیش نرم و سخت را با هم مقایسه کنیم تا بهتر درک کنیم که هر یک از انواع پولیش ها را برای چه کاری استفاده کنیم.

پولیش سخت چیست؟

پولیش سخت چیست؟

فرض کنید خودرو شما در کنار خیابان پارک است و بعد از مدتی که به سراغ آن می روید با صحنه‌ای دلخراش مواجه می‌شوید و آن هم این است که روی بدنه خودرو شما خطی عمیق کشیده‌اند که کاملا به چشم می‌آید. در این شرایط اگر عمق این خط و خش به بدنه اصلی نرسیده باشد پولیش سخت می‌تواند گره‌گشای مشکل شما باشد. در واقع وظیفه اصلی پولیش سخت یا همان پولیش زبر از بین بردن خط و خش‌های عمیقی است که روی بدنه خودرو ایجاد می‌شود.

برای این کار کافی است مقداری از پولیش سخت، که در اکثر موارد به رنگ قرمز است را روی پارچه‌ای نرم ریخته و روی بدنه به صورت دایره‌ای سایش دهید. به مرور می‌بینید که سطح این خراش در حال کم شدن بوده و به راحتی پر می‌شود. اما اتفاقی که بعد از آن می‌افتد این است که وقتی به قسمت پولیش خورده نگاه می‌کنید یک لایه کدر ایجاد شده را مشاهده می‌کنید که به راحتی با دستمال تمیز هم از بین نمی‌رود.

اینجاست که پولیش نرم وارد عمل شده و می‌تواند این لایه کدر را از بین ببرد؛ در نتیجه با یک پارچه نرم دیگر پولیش نرم را روی سطح مورد نظر ریخته و با حرکت دایره‌ای یا دستگاه پولیش اقدام به این کار کنید. بعد از این مرحله می‌توانید از واکس بدنه استفاده کنید که براقیت و شفافیت مورد نظرتان حاصل شود، اگر این کار را به خوبی انجام دهید رنگ بدنه خودرو حتی از روز اول هم بهتر خواهد شد.

در نتیجه قدرت پولیش سخت را جدی بگیرید و برای از بین بردن خط و خش‌های کاملا عمیق روی آن حساب باز کنید، اما در نظر داشته باشید اگر تجربه این کار را ندارید زدن پولیش سخت می‌تواند برای شما تبعات سنگینی داشته باشد زیرا در صورت ناشیانه عمل کردن به راحتی رنگ بدنه ماشین آسیب دیده و به آسانی قابل حل کردن نیست. پیش از این در مطلبی در مجله مدوسا در خصوص ضرر پولیش برای رنگ بدنه خودرو منتشر شده است.

پولیش نرم چیست؟

پولیش نرم چیست؟

و اما می‌رسیم به پولیش نرم؛ این نوع پولیش با توجه به متداول بودن آن، تجربه همه افراد در زدن آن بالاست. پولیش نرم با بسته‌بندی و رنگ‌های مختلف در بازار خودرو ایران تولید می‌شود اما متداول‌ترین رنگ‌های پولیش نرم رنگ کرم و سفید است که به احتمال زیاد انواع آن را زیاد دیده‌اید. این نوع پولیش برای خط و خش‌های غیر عمیق و بسیار سطحی ساخته شده است و به راحتی می‌تواند هر یک از آنها را از بین ببرد.

برای این کار کافی است مقداری از پولیش نرم را روی پارچه‌ای مخصوص این کار ریخته و روی قسمت مورد نظر به صورت حرکت دست دورانی شروع به زدن کنید. بعد از چند دقیقه ادامه دادن این کار شاهد این هستید که به مرور خط روی بدنه در حال کم‌رنگ شدن بوده و به راحتی از بین می‌رود.

در نتیجه در این قسمت از ماشین دیگر خط و خشی مشاهده نشده و با زدن واکس بعد از پولیش نرم می‌توان براقیت و شفافیت خاصی را تجربه کرد. البته خود پولیش نرم قابلیت براق کردن بدنه خودرو را دارد اما این کافی نیست و واکس می‌تواند رنگ بسیار جذاب‌تر و واقعی‌تری را نمایان کند.

همانطور که پیش‌تر گفته شد این نوع پولیش قابلیت پرداخت را هم دارد که این قابلیت آن بسیار متداول است. در اکثر موارد این کار توسط افراد حرفه‌ای کارشناس رنگ بوسیله دستگاه پولیش که به صورت دورانی کار می‌کند، انجام می‌شود. یعنی ابتدای امر با دقت کامل از پولیش سخت استفاده شده و برای پرداخت و از بین بردن جای آن، از پولیش نرم استفاده می‌کنند که خروجی کار کاملا قابل قبولی خواهد بود.

چه زمانی از پولیش سخت یا نرم استفاده کنیم؟

تعیین این مورد بسیار ساده است، به خط و خش ایجاد شده روی سطح بدنه خودرو به دقت نگاه کنید، اگر این خراش به حدی است که به راحتی با پولیش نرم از بین نمی‌رود باید از پولیش نوع سخت استفاده کنید. این پولیش بسیار زبر بوده و برای خراش‌های کاملا عمیق استفاده می‌شود. در صافکاری‌ها اصولا از این پولیش در مرحله اول کار استفاده می‌کنند؛ البته این در شرایطی است که رنگ بدنه کاملا از بین نرفته و به فلز بدنه نرسیده باشد.

در این صورت باید به نقاش خودرو مراجعه کرده و آن قسمت از خودرو را رنگ کنید زیرا به راحتی با انواع پولیش قابل ترمیم نیست. اما اگر می‌خواهید وارد مراحل رنگ کردن بدنه ماشین خود شوید بهتر است کمی تامل کنید زیرا این کار باعث افت قیمت خودرو شما شده و ارزشش را نخواهد داشت که برای رفع یک خط و خش خودرو خود را رنگ دار کنید.

گقتنی است قبل از هر تصمیمی بهتر است به یک مرکز پولیش‌کاری خودرو مانند مدوسا مراجعه کنید تا توسط بهترین کارشناسان رنگ خودرو این خط و خش‌های بدنه بررسی شود و با توجه به عمق آن مناسب‌ترین روش برای شما انتخاب شود تا بهترین نتیجه را بگیرید.

مقالات مرتبط
چک لیست خودرو قبل از سفر

چک لیست خودرو قبل از سفر

آیا تا به حال به اهمیت بازدید و بررسی وسیله نقلیه قبل از شروع سفر اندیشیده‌اید؟ آیا می‌دانید که چک کردن دقیق خودرو قبل از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.